Котел Caltherm Basic CT45B стоманен

1640.00 лв.
Марка:
Helis

Caltherm Basic CT45B стоманен котел на твърдо гориво и пелети

Стоманените котли на твърдо гориво, Caltherm В на Caldera са предназначени за икономично и екологично чисто отопление на индивидуални жилища и малки производствени помещения. Топлообменника на котела Caltherm е с модерен 3-лентов дизайн, което го прави подходящ за изгаряне на дърва, въглища и пелети .

Котлите Caltherm B са устойчиви на висока температура и корозия на стоманата, от която е направено тялото на котела. Гладката повърхност на топлообменника и димните канали, осигуряват минимално замърсяване във вътрешността на котела, лесно почистване и обслужване, лесно и бързо зареждане и разпалване на горивото. 
Контролът на първичният въздух, постъпващ в пещта, през долната врата и температурата на водата в котела се регулира от механичен термостат. Температурата на водата в котела се контролира от термометър монтиран в горната част на котела. Котлите могат да работят в отворена система с естествена циркулация, и в затворена система с принудителна циркулация. За целта има вградена охлаждаща серпентина, изработена специално за охлаждане и предпазване на котела от прегряване.
1. Ефективността на котела се дължи на голямата топлообменна повърхност и добрата изолация. 
2. Лесна работа и поддръжка.
3. Голяма камера за зареждане, дълги интервали между зареждане на гориво. 
4. Горният канал е връзката с комина на котела и подобрява изгарянето и изхвърлянето на дима от котела.
5. Високата термоустойчивост на стоманата и конструкцията на котела, му гарантират дълъг експлоатационен живот.
Високата ефективност на котела ще намали разходите Ви за отопление. Котелът е изработен от неръждаема стомана, в съответствие с европейските стандарти и е предназначен за дълъг експлоатационен живот. Можете да използвате различни видове твърдо гориво като въглища, дърва, пелети. В зависимост от вида на горивото, ще получите различна мощност на кот.
2 Reviews
 • 4
  Quailty

  Posted by John on 23rd May 2019

  Great Product

 • 3
  Quailty

  Posted by John on 23rd May 2019

  Great Product