Слънчев колектор плосък Viessmann Vitosol 200-FM

1212.00 лв.
1290.00 лв.
Марка:
Viessmann

Слънчев колектор Viessmann Vitosol 200-FM – плосък колектор с абсорбиращо покририе 

Vitosol 200-FM е идеалното допълнение за всяка отоплителана инсталация със специално абсорбиращо покририе ThermProtect за защита от прегряване. Aбсорбираща площ на колекторa от 2,3 m² е подходяща за всяко индивидуално решение.

Характеристики на специалнто абсорбиращо покририе:

ThermProtect има свойството да изключва слънчевите колектори при достигане на определена температура. При достигане на температура около и малко над 75°С се променя кристалната структура на абсорберното покритие, топлинното излъчване се повишава многократно, като се намалява мощността на колекторите. Понижава максималната температура в колекторите и предотвратява образуването на пара в соларния кръг.  С понижаването на тепературата на колектора, кристалната структора на покритието се връща в първоначалното си състояние и е готова за поглъщане на 95% от слънчевата енергия и преобразуването и в топлина. Промяната на кристалната структура е обратима и с дълъг експлоатационен период. Не се образуват състояния на стагнация на мощността.
При колектори Vitosol 200-FM имате възможността да боядисате рамката в избрания от Вас цвят по RAl. За вграждане на колекторите в покрива трябва да използвате допълнителните елементи за вертикален поктив SV2G, за хоризонтален покрив SH2G с тях колекторите напълно се сливат с покрива.
Помислено е и за трайната плътност и високата стабилност на колекторите, чрез непрекъсната извита алуминева рамка и безшевно захващане на стъклото. Задната страна на колекторите е устойчива на удар и корозия. За намаляване на топлинните загуби е вградена високоефективна топлоизолация. За постигане на бърз и лесен монтаж има вградени изводи на тръбите за подаване и връщане, посредством гъвкави щекерни връзки от неръждаема стомана. Vitosol 100-FM са подходящи за изграждане на големи колекторни полета до 12 броя слънчеви колектора.
Средногодишно слънчевите колектори произвеждат до 60% от енергията необходима за подгряване на топла вода и подпомагане на отоплението. В комбинация с кондензен котел можете да спестите до една трета от необходимата годишна енергия за отопление и топла вода. 

Vitosol 100-FM са универсални по отношение на монтажа:

 • подходящи за скатни покриви;
 • вграждане в покриви;
 • свободно стоящ монтаж на равни покриви.
 Арт.№                    Описание Абсорбираща площ (m²)
7571217 Vitosol 200-FM SV2F вертикален                  2,3 m²
7561684 Vitosol 200-FM SH2F хоризонтален                 2,3 m² 

Какво ще спечелите с тези предимства?

 1. Забравяте за прегряването и образуването на пара при недостатъчно отнемане на топлина;
 2. Постигате по-висока ефективност за подпомагане на отоплението и подгряването на битова гореща вода;
 3. Универсално приложение за монтаж на скатни и равни покриви, както и за монтаж на фасади, като можете да ги разположите хоризонтално или вертикално.
 4. Много по-мощни със специалното си покритие на абсорбера ThermProtect.
 5. Сигурна инсталация с минимално обслужване;
 6. Без UPS;
 7. Гаранция за дългогодишна работа на инсталацията и колекторите;
 8. Не е необходимо разтоварване на бойлера ръчно при спиране на тока;
 9. Край на честото допълване на соларна течност в инсталацията когато продължително време няма консумация;
 10. Не е необходимо преоразмеряване на разширителните съдове.
Внимание!
Ако, желаете вашата соларна инсталация да работи ефективно и след изтичане на гаранционния срок, се възползвайте от присъединителният сет за първи колектор. При монтаж на повече от един колектор изберете свързващият комплект Vitosol.  
Присъединителните комплекти не са включени в цената на панела.
Тегло: 41 кг.
Размери (ДxШxВ): 105.6 см. x 238 см. x 9 см.
Тип слънчев колектор: Плосък
2 Reviews
 • 4
  Quailty

  Posted by John on 23rd May 2019

  Great Product

 • 3
  Quailty

  Posted by John on 23rd May 2019

  Great Product