Често задавани въпроси

Правилният избор на климатик е важен! 

В момента на пазара има хиляди модели,  всеки от които със своето предназначение и цел.
При избор на климатик всеки трябва да се ръководи от някои определени правила.
Едно от основните неща е вида на сградата, влажността и обема на помещението където ще се монтира климатика. За целта се извършва предварителен оглед от специалист с необходимия опит и знания за определяне на най-добрия вариант на монтажа.
  • Така наречените професионални климатици с мощности до около 20kW са предвидени за големи помещения използвани предимно като магазини, по-големи офиси и ресторанти. За по-големи обекти, като производствени помещения и др. се използват  т.н. VRV и VRF системи за централна климатизация. Те са с отлична енергийна ефективност,  надеждни и с централно управление.
http://www.daricclima.bg/cat/vrf-centralna-klimatizaciya/83
  • Изборът на климатик е важен и цената е определяща тъй като в повечето случаи евтините климатици са така наречените конвенционални, а те не променят мощността си спрямо сезоните и съответно сметката за ток може да бъде изненадваща за вас.
  • Но при инверторните климатици съвсем не стоят така нещата, тъй като при тях мощността се променя и работят максимално ефективно. Разликата в цената, ще ви компенсира във времето или в края на месеца, когато получите сметката си за ток. Със сигурност, ще останете доволни!
http://www.daricclima.bg/cat/klimatici/1

Не маловажна е и грижата за вашият климатик за да може да работи ефективно. Едно от основните неща е поддръжката на филтрите на вътрешното тяло, от което зависи качеството на работата му особено през зимата.
  • Годишната профилактика е задължителна и се извършва от специалист който проверява изправността на климатика и отстранява дребни неизправности. Това е препоръчително, ако искате климатика ви да работи качествено и да го предпазите от по-скъпи ремонти в следствие на не правилна експлоатация.
  • Използването на климатик в днешно време съвсем не е лукс. Това вече е необходимост и правейки своя избор, трябва да бъдем доволни и да внесем уют в дома си за дълъг период от време.