Подово отопление

Изграждането на водно подово отопление е оптимално решение за комфорт и икономия на енергия. С този вид отопление се доближавате максимално до перфектния температурен профил между пода и тавана. Този тип отопление е много по-ефективно от конвенционалното централн​о отопление поради факта, че резултатите са същите но работи на много по-ниски температури и увеличава акумулирането на топлина което води до намаляването на вашите разходи. За да постигнем максималния комфорт, комбиниран с постигането на икономии то инсталациите се извършват с разстояние между тръбите от 10см. до 25см. зависимост от помещението. Работата на ниско температурно отопление е възможно да използва слънчеви колектори като технологичен източник на топлина. Освен със слънчеви колектори изпълнението на водно подово отопление е възможно да се комбинира и с други източници на топлинна енергия като термопомпи, котли и др. Системата от тръби се нареждат в специални подложки като температурата на водата която циркулира в тръбите е от порядака на 40 градуса. Необходимите ние елементи на системата за водно подово отопление са: Изолационна основа на пода - подложка, тръби PEX, подаващ и събиращ колектор, регулираща арматура, автоматика и източник на топла вода. 

  • Изолационен панел

Така наречената подложка за подово отопление която предлагама е Vision която съвместима с всякакъв тип под както в домашни така и в индустриални сгради. Изолационния панел се предлага в два варианта с дебелина 15мм. и 30мм. С фолио за тръбите 16-18мм. Те се произвеждат с горен релефен профил за фиксиране на тръбите и разстоянието между тях.
  • Тръби за подово отопление PEX

Тези тръби за отопление са изработени от омрежен политилен с кислородна бариера и представляват отлично съотношение между гъвкавост и издържливост на налягане. Използвания материал за изработката им е HDPE. Тази технология ни позволява да използваме по-големи налягания.
  • Предварително сглобени колектори

Полиариламидните колектори включват визуален индикатор на дебита, термостатичен контрол, пълнещ и празнещ вентил и краен модул с обезвъздушител. Има възможност за свързване както от лявата страна така и от дясната, чрез разглобяване и обръщане на двете крайни точки. Те са проектирани да позволяват идеална топлинна ефективност и с намален риск от появата на конденз.