Радиатори

При нас ще намерите следните разновидности:

 • Панелни радиатори - най-търсените радиатори което се дължи на доброто съотношение цена, качество, отличното отдаване на входящата топлина, ниското тегло, лекота при инсталиране, огромно разнообразие от размери. При монтаж се използват всички съществуващи опции за свързване. От панелните радиатори най-популярни на вътрешния пазар се оказват - тип 22. Те са със средна дебелина, което ги прави подходящи за монтаж в апартаменти, в частни къщи със стаи от всякакъв размер. Съдържанието на охлаждаща течност е сравнително малко, което дава възможност да се спестят енергийни ресурси на собствениците на локални отоплителни исталации. Тип 22  е подходящ дори и за термопомпи. 
 • Алуминиеви радиатори - направени от алуминиева отливка под налягане с което се гарантира голяма здравина. Изключително предпочитани, тъй като разполагат с много модели различни по дизайн, различни височини и дължини. Подходящи за монтаж в закрити плувни басейни, бани и други помещения със силно изразена влага.
 • Чугунени радиатори - този тип се характеризира с това, че спрямо всички останали се загряват и охлаждат значително по бавно. Чугуненият радиатор е изключително труден за монтаж от гледна точка на теглото. Задължително е условието да се предпазват от замръзване. На пазара се предлагат и дизайнерски модели, които са на значителна цена.
 • Лири - обикновено се монтират в бани и мокри помещения. Алуминиевите лири се препоръчват за бани поради високата им устойчивост на влага. По ниско бюджетни са стоманите лири, те също са подходящи за мокри и влажни помещения но при тях възможността за поява корозия е по-голяма. 

Отоплителни тела - радиатори

Предпочитаме да предлагаме на своите клиенти  радиатори на водещи производители, които предлагат високо качество на подходящи цени. Радиатори с висока енергийна ефективност, модерен дизайн и високо качество. Предлагаме и модели с нестандартни височини за улеснение на различни архитектурни решения.

Изборът на радиатор е важен, той зависи от:

 • Мястото с което разполагате в дома,
 • Удобство при употреба - особенно в баните и мокрите помещения;
 • Дали ще допълнят вашият интериор
 • Дали ще покрият така желаните киловати за уют и топлина през студените зимни дни.
 • Основната разлика между моделите е материала от който са изработени, те биват алуминиеви, чугунени или стоманени. 

Какво е включено в опакованият стоманен радиатор при покупка?

Стандартно пристига в кашон или опакован в найлон с предпазители против нараняване. В опаковката на всеки един радиатор са включени стойки за стена, дюбели спрямо големината и тапа с обезвъздушител(ръчен). Това което е необходимо да си закупите допълнително е само кранове или кран с термоглава. Те ще Ви дадат възможност за демонтаж на стария и монтаж на нов при евентуална авария на радиатора.

Какво е включено в опакованият алуминиев радиатор при покупка? 

Стандартно пристигат в кашон по 5 броя те са  добре опаковани с цел предпазване от надраскване. Какво ще Ви трябва за радиатор с повече на брой глидери например 15 броя?
Тогава ще са Ви необходими няколко допълнителни компонента: 

 • Така наречените нипели и гарнитури за да можете успешно да зглобите всички глидери до желаната дължина на радиатора.
 • Но глидерите са на 1" за което ще е необходим кит за радиатори за да преминете на 1/2", както вървят повечето системи.
 • И на края за да закачите радиатора ще Ви трябват стойки съобразени с това къде ще бъде монтиран, на стената или  на пода.